Hitta VPN

Bitcoin <3 VPN – 2 anledningar att installera en VPN

Att hålla sig säker på nätet är ett konstant diskussionsämne. Det har på senare tid förekommit många brott mot cybersäkerhet som vi måste ta hänsyn till, det kan hända vem som helst även om man tror sig vara försiktig. För att skydda sig behöver man vara proaktiv och göra saker snarare än att bara säga: ”Åh det händer bara för äldre människor som inte har någon aning om vad de gör online.”

Ett av de bästa sätten att se till att dina data och information hålls så säkra som möjligt är att använda en VPN när du går online och du kan installera en på dina enheter. VPN står för virtuellt privat nätverk och i huvudsak kan det skapa ett nätverk, inom ett nätverk, som fungerar som bubbla för att hålla din surfningssession separat från andra. På HittaVPN.se hittar du även VPN-tjänster som accepterar Bitcoin som betalmetod!

Om vi inte redan har övertygat dig om vikten av en VPN:s så kommer här två anledningar att du som bitcoin-användare borde installera en VPN direkt!

1. Det håller dig säker på offentliga Wifi-nätverk

Ibland måste du använda wifi när du är borta från ditt hemnätverk och ditt kontor. Det leder ofta till att man går till en kafé eller restaurang där de erbjuder wifi för allmänheten. Dessa nätverk är mycket osäkra och brukar utnyttjas av ”blackhat”-hackers som kan försöka ta del av din privata information. Med viktig bitcoin relaterad data är det viktigt att hålla uppe säkerheten så den inte hamnar i händerna på dessa människor. Det är här ett VPN kommer in, det skapar ditt eget lilla utrymme inom ett offentligt nätverk som är helt privat. Det tar dig ut ur den offentliga miljön och ger dig en VIP-plats där din surfupplevelse och dina data är välbevakad.

2. VPN låter dig ”byta plats”

Om du minar bitcoin eller på annat sätt hanterar stora summor kryptovalutor finns det en risk i att din IP är konstant och lätt går att avläsa. Som lösning på detta är en VPN det bästa sättet att se till att din IP förflyttas och att du inte verkar på en och samma plats. Du med en VPN ändra det land som din uppkoppling sker i. Detta låter dig även ansluta till webbplatser som annars skulle vara låsta via GEO-blockering. Detta är också en bonus för alla som vill kolla in andra länders tillgång och utbud av program som Netflix eller BBC iPlayer.